Algemeen

VHG-brancheopleidingen Hovenier

Werkt u al in de sector van de hoveniers en groenvoorzieners en wilt u een branchediploma halen?
Of wilt u zich laten omscholen tot hovenier? Dan is de avondvakopleiding van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) echt iets voor u!

De totale opleiding duurt drie jaar en is opgebouwd uit drie niveaus (aankomend hovenier, hovenier en vakbekwaam hovenier) die ieder afzonderlijk een jaar duren. Speciaal voor de instromende doelgroepen (Wajong, SW, Praktijkscholen, etc.) is de opleiding assistent-hovenier (ofwel De Groene Ambachtsroute) in het leven geroepen. Deze opleiding duurt ook een jaar en gaat vooraf aan de opleiding aankomend hovenier.


De opleiding is een vakopleiding die in de avonduren gegeven wordt en zich speciaal richt op werkenden in de sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken. Omdat de opleiding in de avonduren en op zaterdagen wordt gegeven is deze opleiding uitstekend te combineren met een fulltime baan ook buiten de groensector. De opleiding bestaat uit vaktheorie en praktijk. Als toelatingseis geldt dat u minimaal 18 jaar bent. De VHG-brancheopleiding is ontwikkeld door praktijk- en onderwijsmensen. De opleiding wordt jaarlijks afgesloten met een landelijk erkend examen onder toezicht van de Stichting Onderwijs Groenvoorziening, onderdeel van de VHG.

De VHG-brancheopleidingen kunnen ook in-company uitgevoerd worden als maatwerk voor bedrijven, instellingen en organisaties. De inhoud wordt dan afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie.

Klik hier voor de folder van de VHG-brancheopleidingen

Subsidieregeling
De VHG-brancheopleiding is binnen de hovenierssector een gerenommeerde opleiding die wordt gegeven door licentiescholen. Omdat er behoefte is aan goed geschoold personeel hebben sociale partners besloten de instroom in de brancheopleiding te stimuleren met een speciale subsidieregeling voor deze opleiding.

· Klik hier voor de Colland – Employabilityregeling (voor werknemers met cao hovenier maar waar de werkgever niet bijdraagt in de kosten)

· Klik hier voor de Colland – Vergoeding VHG Branche-opleidingen (voor werkgevers die premie afdragen aan Colland)

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus?

Aanmelden Download PDF