CE Varkensverzorging (E12)

Heb jij affiniteit met dieren en zou jij graag in de varkenshouderij willen werken? Dan bieden Zone.college en Groeipunt een cursus aan waarmee jij je kunt omscholen of bijscholen in de varkensverzorging.

In de cursus ontwikkel je een mooie basis om in de varkenshouderij een goede start te kunnen maken. De lessen worden verzorgd op een varkenshouderijbedrijf. Daarmee is de praktijk aan de theorie gekoppeld. Daarnaast loop je tijdens de cursus stage op een varkenshouderij en pas je de opgedane kennis meteen toe in de praktijk.

Voor
De cursus is geschikt voor als je al werkt op een varkenshouderij of als je een afgeronde opleiding Dierverzorging op zak hebt en graag in de varkensverzorging wilt werken. Om te starten, zijn er een aantal voorwaarden:

• Je bent minimaal in het bezit van een startkwalificatie. Dat betekent dat je een mbo niveau 2 hebt, een havo- of vwo-diploma.
• Je hebt affiniteit met dieren.
• Je werkt minimaal 2 dagen per week in de varkenshouderij of je bent in de gelegenheid om 2 dagen in de week bij een varkenshouderij stage te lopen.

Wanneer je deze cursus met een positief resultaat afrondt, ontvang je een landelijk erkend certificaat voor deelname.

Inhoud
Tijdens deze cursus krijg je les over een aantal onderwerpen:
• Huisvesting en klimaat
• Voeding
• Gedrag en welzijn
• Gezondheid
• Hygiëne
• Vruchtbaarheid
Bij alle onderwerpen komen de volgende aandachtspunten terug: toekomstgerichtheid, de markt, de actualiteit, het imago en duurzaamheid van de varkenshouderij.

Programma
Duur cursus: 10 weken. Je volgt één dag in de week 6 uur les. Je werkt minimaal 2 dagen per week bij een varkenshouderij of loopt er stage. Studiebelasting: 2 uur in de week zelfstudie. We bieden deze cursus twee maal aan in 2019.

Data voorjaar 2019: 7 mei – 14 mei – 21 mei – 28 mei – 4 juni – 11 juni – 18 juni – 25 juni – 2 juli – 9 juli

Data najaar 2019 : 1 oktober – 8 oktober – 15 oktober – 29 oktober – 5 november – 12 november – 19 november – 26 november – 3 december – 10 december

Lestijden: 14.00 – 20.30 uur

Examen
De cursus wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Locatie
Saasveld


Duur
20 dagdelen

Kosten per deelnemer
2.495,--
excl. 21% btw

Subsidie
Er zijn diverse subsidiemogelijkheden. Neem hierover contact op met een van onze medewerkers.

 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus?

Aanmelden Download PDF