Cursus Bedrijfsvoeren Gewasbescherming – Licentie 2 (C02)

Voor
Deze licentie is verplicht voor allen die niet alleen op het eigen bedrijf, maar ook bij anderen gewasbeschermingsmiddelen willen inzetten. Ook bedrijfseigenaren die na 1 januari 1996 zijn geboren en op hun eigen terrein bespuitingen willen uitvoeren moeten licentie 2 hebben.

Licentie 2 kan pas behaald worden als men licentie 1 bezit! De licentie is vijf jaar geldig, maar kan verlengd worden (zie Kennisbijeenkomsten Verlengen Spuitlicentie).

De basislicentie is te behalen door een cursus i.c.m. zelfstudie te volgen en vervolgens voor de examens te slagen. Bedrijfsvoeren gewasbescherming bestaat uit een tweetal examenonderdelen (theorie en mondelinge praktijkcasus).

Inhoud

  • Schade aspecten van schimmels, aaltjes, insecten en virussen.
  • Werken met bestrijdingsschema’s.
  • Kennis van veiligheids- en milieurisico’s verbonden aan bestrijdingsmethoden.
  • Vaststellen van bestrijdingsnoodzaak en –tijdstip of groeistadium en bepalen dosering.
  • Veilig en verantwoord gebruik van de spuitmachine.
  • Kennis van schadeaspecten van ziekten, plagen en onkruiden.
  • Resistentieontwikkeling, signalering van afwijkingen in de teelt, schade vaststellen, teeltplanning, milieuaspecten en arbeidsomstandigheden.
  • Veilig uitvoeren van het dagelijks onderhoud aan spuitmachines
    toepassen geïntegreerde gewasbescherming.

Locatie
Op onze locaties van Zone.college in Almelo, Doetinchem en Zwolle worden op vaste tijdstippen deze cursussen verzorgd. Kijk voor de planning bij geplande cursussen en opleidingen.


Duur
3 dagen

Kosten per deelnemer
550,--
excl. 21% btw per deelnemer inclusief lesstof, toegang tot digitale lesstof en examenkosten. Wanneer u slaagt, wordt u door ons aangemeld bij Bureau Erkenningen. Zij verstrekken de licentiepas. De kosten voor het afnemen van een herexamen bedragen € 75,00* (excl. btw). *Bedrijfsvoeren Gewasbescherming kent twee examens (theorie en mondelinge praktijkcasus).

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus?

Aanmelden Download PDF