Inspecteur speeltoestellen - SVS Basis (L01)

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die werkzaamheden uitvoeren rondom openbare speelplekken en speeltoestellen, zoals medewerkers van de (openbare) groenvoorziening, conciërges van basisscholen en medewerkers van campings en andere recreatieterreinen.

In Nederland heeft de Stichting Veilig Spelen (SVS) als doel de kwaliteit van inspecteurs en veiligheid van speeltoestellen op openbare gelegenheden te verhogen en te toetsen.

In de opleiding tot SVS Inspecteur Spelen – Basis leer je de praktische basiskennis van de geldende wet- en regelgeving rondom speeltoestellen en hoe de toestellen geïnspecteerd moeten worden op onveilige situaties. Dit zoals voorgeschreven in het WAS (Warenwetbesluit Attracties en Speeltoestellen) en conform NEN-EN 1176-7. De SVS Inspecteur Spelen-Basis leert eenvoudige visuele controles en onderhoud uit te voeren met als doel de speelplek veilig te houden en onveilige situaties te voorkomen.

Inhoud

  • Wet en regelgeving
  • Visuele inspecties uitvoeren
  • Basismaterialen, herkennen en eigenschappen kennen
  • Kennis van verschillende speel ondergronden en eigenschappen
  • Beoordelen van veilige opvangzones en vrije valhoogtes.
  • Buiten gebruik stellen van toestellen
  • Rapporteren en registreren

Examen SVS
Na de opleiding kan de cursist deelnemen aan het SVS Speeltoestellen Inspecteur – Basis examen, de extra kosten voor het examen zijn: voor actuele kosten zie www.stichtingveiligspelen.nl

Het examen bestaat uit meerkeuzevragen. De deelnemers aan het examen SVS Inspecteur Spelen-1 ster en SVS Inspecteur Spelen-2 ster mogen bij het examen gebruik maken van het WAS en de in de toestmatrijzen genoemde Normenbundels. Het WAS wordt beschikbaar gesteld. Kandidaten mogen hun eigen Normenbundels meenemen, maar hierin mogen geen aantekeningen zijn gemaakt. Opleidingsmateriaal is niet toegestaan.

Om een voldoende te behalen moet de kandidaat minimaal het volgende aantal vragen goed beantwoorden:

  • SVS Inspecteur Spelen-Basis: 30 van de 40 vragen moeten goed beantwoord worden.

De cursus kan bedoeld zijn als basis, maar ook als voorbereiding op een her-certificering. Bij her-certificering is de cursusduur korter. Vraag ons naar de mogelijkheden en cursus bij u op locatie.

Deze cursus staat gepland op de volgende data:
Dinsdag 4 december van 8.30 – 16.00 uur
Dinsdag 11 december van 8.30 – 16.00 uur
Cursuslocatie: Zone.college te Zwolle

Examen op dinsdag 17 december 2019 om 9.00 uur te Amersfoort.

 


Duur
2 dagen
excl. examenmoment

Kosten per deelnemer
395,--
excl. 21% btw

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus?

Aanmelden Download PDF